3 Snapchat-funktioner du kan använda för att gynna ditt företag

Snapchat är ett fantastiskt verktyg för företag med ett aktivt följande eller ett samhälle. Det är också en utmärkt plattform för att främja ett samhälle, du behöver bara låta folk veta om det någon annanstans eftersom det inte är så lätt för människor att hitta dig. Medan Snapchat kontinuerligt lägger till nya funktioner, är inte alla bra för affärer eftersom plattformen mestadels är inriktad på peer to peer-kommunikation och delning. Här är dock tre funktioner som kan användas för ett företagskonto ...

SNAP MAPS

Om du vill använda Snap Maps klämmer du på kameraskärmen för att ladda kartor och ställa in dig själv. Välj sedan kuggen i det övre högra hörnet för att redigera din synlighet.

Även om den här funktionen kan vara bra för ett personligt konto där bara dina nära vänner följer dig, är det bara lite läskigt om någon kan se exakt var du är. Människor kan se ner till gatuvy där du senast var online, så som ett företag med ett större utbud av följare måste du vara mer försiktig. Genom att välja specifika personer kan du välja vilka vänner som kan visa var du är, så att du kan begränsa din synlighet till de som du faktiskt inte skulle ha något emot att se dig som din partner eller bästa vän. För företag är det bäst att ha det antingen så att alla kan se, eller i Ghost Mode.

Skäl som du kanske vill använda detta för ditt företag

  • Checka in under evenemang och konferenser, oavsett om de är värd av dig eller om du deltar.
  • På ditt kontor eller butik för att marknadsföra var du är baserad på dina tegel- och murbrukplatser (fungerar inte riktigt samma om du arbetar hemifrån).
  • Låt dina kunder checka in när de är på plats och dela var de är, och erbjud rabatt eller andra fördelar för dem som gör det.
  • På plats för fotografering eller videobilder (såvida det inte är någonstans du vill hålla för dig själv).
  • På en grupputflykt, där du inte skulle ha något emot att människor vet var du har varit.
  • När du lämnar ett ställe du just har besökt som du gärna visar upp.

Om du sätter på Snap Maps för ett evenemang eller på kontoret, se till att du stänger av den innan du går hem eller så kommer dina kunder eller kunder att veta var du bor om du är aktiv på något sätt. Samma sak gäller för att besöka någonstans topphemlighet, som en potentiell klient.

PAPPERKLIP LINKALTERNATIV

Dela dina senaste länkar på Snapchat med hjälp av funktionen för klipplänk. Oavsett om det är en produkt som du just har köpt, eller ett innehåll som du just har skapat för ditt företag, kan du nu länka valfri knäpp till valfri länk på urklippet. Du kan också skriva länken om du inte kan kopiera den på din telefon av någon anledning. Du kan använda alternativet när du tar något foto eller video, antingen för att skicka till en viss person eller lägga till din berättelse.

Skäl som du kanske vill använda detta för ditt företag:

  • Lägg till ditt innehåll och produkter som du vill ha organiskt mellan annat traditionellt Snapchat-innehåll för att ge fördelar och erbjuda möjligheter att registrera dig för mer inom samma plattform.
  • Dela allt innehåll du skapar över en plattform till för att nå en annan del av din målmarknad.
  • Dela innehåll på en plattform som visar innehåll till tittarna efter senaste och inte med en algoritm.

KONCERNHISTORIER

Ställ in en berättelse som flera personer kan lägga till med grupphistorier. Detta är en populär funktion för födelsedagar och bröllop, men den kan användas av företag och för personligt bruk också. Du kan begränsa vem som kan lägga till det genom antingen Geofence + vänner eller utöka till vänner till vänner, eller du kan välja specifika personer som är dina vänner att lägga till och visa berättelsen.

Grupphistorien försvinner efter 24 timmars pass utan att någon lägger till berättelsen, så du kan antingen göra ett spel om att hålla den igång eller avsluta den efter en överenskommen tidsperiod. Om du har begränsat det av Geofence kan du inte lägga till det om inte på den platsen, så det kommer att sluta 24 timmar efter ditt evenemang, eller så har den sista personen lämnat.

Skäl som du kanske vill använda detta för ditt företag:

  • Som en fest- eller evenemangsplanerare kan du skapa detta på uppdrag av din klient, eller hjälpa din klient att konfigurera detta, så att deras gäster kan lägga till i sin grupphistoria. Du skulle göra detta med deras inloggning, men ställa in det för dem eller hjälpa dem att göra det eftersom deras gäster troligen inte kommer att följa din Snapchat. Deras vänner kunde lägga till det, begränsat av antingen Geofence eller bara vem de bjudit in, då kunde deras vänner och vänner till vänner (eller några få) se.
  • Som företagsejer kan du skapa en affärshistoria som kunder som följer dig kan lägga till, antingen när du besöker en viss plats eller var som helst.
  • Som en viktig evenemangsarrangör kan du ställa in detta så att personer som besöker ditt evenemang, till exempel en festival eller konferens, kan lägga till berättelsen, begränsa av Geofence, (eller välja specifika personer som kan lägga till det och sedan bara tillåta vänner / följare att se).
  • Som en del av en lanseringsdag eller som en vanlig sak kan du bjuda in dina kunder att bidra när du besöker din nya butik eller restaurang eller annan fysisk plats, och begränsar med Geofence till dem som besökte den nya platsen och följer dig.

Begränsningar av grupphistorier

  • Du kan bara ange Geofence efter adress, inte koordinater, och det ger ungefär en blockradie, så det är inte särskilt exakt.
  • Om du vill lägga till en Geofence kan du inte bara lägga till specifika vänner.
  • Om du använder en Geofence kan vänner bara lägga till när de är på platsen, inte när de är redo, på väg eller när de lämnar radien.
  • Om du väljer specifika vänner att lägga till tillåter Snapchat för närvarande inte vänner till vänner att se historien, bara specifika vänner som ägaren till historien väljer också på en annan lista från sina följare.
  • Om någon, som en kund, skulle lägga till något du inte godkände, kunde du inte ta bort det, du kan bara ta bort hela berättelsen eller be dem ta bort den.
  • Grupphistorier kan för närvarande inte visas på Discover-sidan offentligt, endast innehåll som visas av Snapchat visas där.

Testa dessa funktioner för ditt eget företag och experimentera med hur du kan använda dem som en del av din digitala innehållsstrategi.

Foto av Clem Onojeghuo