Det finns mycket bekymmer i dag när det gäller integritet online. Men det är inte bara ett problem med appar för sociala medier eller plattformar för mediedelning. Människor är förvånansvärt bekymrade över deras integritet även när det gäller apps för platsspårning som Life360.

Varför? Svårt att säga. Även om de flesta Life360-användare använder appen specifikt för dess platsspårningsnoggrannhet, är det inte tänkbart att de på något eller annat tidspunkt också vill ha några ögonblick av integritet. Därför kan det vara lite för drastiskt att radera användarkontot eller stänga av telefonen. Här är vad du behöver veta om Life360-spårningsfunktioner och hur du kan göra dig själv osynlig utan att förlora telefonens funktionalitet.

Vad händer när din telefon är av?

När du har stängt av telefonen har du också stängt av din Life360-app också. Därför kommer ingen att kunna se din nuvarande plats. Medlemmar i dina cirklar kan dock fortfarande se din senaste kända plats.

Det beror på att Life360s platshistorik lagrar data i upp till trettio dagar, för premiummedlemmar och två dagar för gratismedlemmar.

Det finns en annan anledning till att Life360 inte kan spåra dig när telefonen är avstängd. Om din telefon är avstängd så är din GPS-funktion också. Eftersom Life360 räknar med GPS-data för att fastställa din plats, kommer appen inte att kunna upptäcka din plats.

GPS-spårning

Men det finns andra skäl förutom att stänga av telefonen som kan leda till att Life360 misslyckas med att spåra dig. Här är några av de vanligare.

Flygplansläge

Att sätta telefonen i flygläge stänger av din Wi-Fi och GPS. När det händer visas din plats inte för andra cirkelmedlemmar. Du kanske också vill be dina familjemedlemmar om de inte satte sin telefon i flygläge när du ser att Life360 slutade uppdatera deras plats.

Dålig nätverksanslutning

Även om en dålig nätverksanslutning inte hindrar dig från att spåras på Life360, om din GPS är på, betyder det inte att Life360 kommer att ge exakta avläsningar. Appen kanske inte kan uppdatera din plats i realtid.

När detta händer kanske medlemmarna bara kan se din sista plats eller ingen plats alls. Som om du har pausat platsspårningsfunktionen.

Telefonplatstjänster är avstängda

Även om du har aktiverat platsspårning i Life360-appen kan andra medlemmar inte se din plats om du har inaktiverat telefonens GPS-spårning. Detta är något du bör tänka på, eftersom det ofta är orsaken till att vissa människor har problem med Life360.

Vissa användare stänger av GPS så att de inte kan spåras på appar för sociala medier. Men mycket få av dem inaktiverar faktiskt platsspårning för enskilda appar. De flesta stänger bara av lokationstjänster från den globala reglaget, som inaktiverar GPS-spårning för alla appar.

Inkompatibiliteter med tredjepartsappar

Om du någonsin har upplevt långsam responstid har du förmodligen försökt använda några appar av typen Task Manager för att öka prestandan. Task Manager-appar eller App Killer-appar är tänkt att öka prestandan och spara batterikraft.

Som sådan kan de inaktivera några ganska viktiga funktioner på din telefon. Platsspårning är en av dem. Om du har en av dessa appar på din telefon kanske du vill komma åt den och gå igenom dess inställningar eller behörighetsflikar.

Se till att Life360 är en av apparna som får köras på din telefon. Slutligen, se till att du också kontrollerar antivirusprogram. Eftersom dessa också kan vara ansvariga för att förhindra Life360 från att fungera normalt.

Även om vissa av dessa appar eller inställningar kan fungera till din fördel bör du fortfarande kontrollera olika telefoninställningar och tredjepartsappar för att ta reda på orsaken till att cirkelmedlemmar inte kan se dina rörelser på Life360.

Annars kan du av misstag slå på funktionen utan att ens märka det. Då kommer ditt ögonblick av integritet att vara över.

Vad händer när du plötsligt slutar sända din position?

Du är förmodligen bekant med Life360s historiefunktion. Vad du egentligen borde veta om det är att du inte kan stänga av det. Detta betyder att när du slår av platsspårning kommer din senaste kända position fortfarande att registreras i trettio dagar.

Premiummedlemmar kommer att kunna se det i trettio dagar medan fria medlemmar bara kan se det i två dagar efter det faktum. Detta är viktigt att veta om du verkligen vill dölja dina rörelser. Innan du försöker hålla dig borta från nätet under en resa, kanske du vill stänga av telefonen eller inaktivera platsspårning innan du lämnar ditt hem.

På så sätt borde andra cirkelmedlemmar inte kunna dröja din planerade väg.

telefon av

Life360 är inte Big Brother

Till skillnad från de flesta övervakningssystem kan Life360 inte spåra någon mot sin vilja. Appen är inte lika påträngande eller avancerad för att dra av en sådan prestation. Därför kan du vara säker på att du inte kommer att spåras om du stänger av telefonen.

Som sagt, förhoppningsvis kommer tipsen i den här artikeln att hjälpa dig att hålla dig utanför nätet utan att tappa åtkomst till din telefon under viktiga stunder. Hur exakt tycker du att Life360 är när du arbetar med en tio-medlemmars krets? Låt oss veta hur ofta hittar du dig själv stänga av appen eller telefonen för att njuta av lite integritet.