Instagram Stories är förmodligen den mest populära delen av appen och säkert den delen de flesta av mina vänner använder. De introducerades för att stoppa uppkomsten av Snapchat och fungerar otroligt bra. De är nästan identiska med avsikt men fungerar verkligen i det bildbaserade sociala nätverket. Men vad händer om du lägger ut något och sedan ändrar dig? Kan du radera en Instagram-berättelse?

Se även vår artikel Hur man lägger till en höjdpunkt på Instagram utan att publicera en berättelse

Jo det kan du. Du kan ta bort allt du publicerar.

Även om en Instagram-berättelse bara är levande under en begränsad tid, är det fortfarande tillräckligt länge för att människor kan se det, upptäcka ett misstag, bli förskräckta eller förvånade eller vad du inte vill att de skulle bli. Om du behöver ta bort en Instagram-berättelse, skulle du bättre gå snabbt. Vissa användare kommer att upptäcka och komma åt något nytt på mindre än en minut!

Instagram Berättelser är upptäckbara. Det betyder att personer som inte följer dig kan se dem på appen genom sökning eller från deras flöde. Du skulle bättre agera snabbt om du inte vill att den ska ses.

Ta bort din Instagram-berättelse

Att radera en Instagram-berättelse, som de flesta saker på appen, är faktiskt väldigt enkelt. Med ett par kranar kommer din berättelse att raderas för gott. Det är något att komma ihåg när du gör detta. Det finns inget utkastläge och du kan inte publicera något. Du kan bara ta bort det så när det är gjort så har det gått. Du har fortfarande en kopia av det i ditt Story Archive om du behöver det. Om du är okej med det så gör du det.

  1. Öppna din berättelse i appen. Välj ikonen med tre punkter längst ner till höger på skärmen. Välj Radera och bekräfta sedan med Radera igen.

Din Instagram Story kommer nu att tas bort från live. Om någon hade det öppet vid den tiden kommer den kopian inte att raderas. När de stänger berättelsen eller går vidare kommer den inte längre att visas i appen.

Ta bort en Instagram-berättelse från ditt arkiv

Om du städar hus eller tar bort bevis kan du också ta bort en Instagram Story från ditt arkiv. Varje berättelse du publicerar sparas som en kopia i ditt Story Archive. Om du städar eller tar bort bevis såväl som du tar bort din berättelse från live, måste du också ta bort den från ditt storyarkiv.

Här är hur:

  1. Öppna din Instagram-profil och välj timerikonen. Välj den berättelse du vill ta bort. Välj ikonen för trepunktsmeny längst ner till höger. Välj Ta bort och radera igen för att bekräfta.

När du tar bort en berättelse från live lämnade du en kopia här, att ta bort från ditt berättningsarkiv betyder att den har gått för gott. Alla kopior av berättelsen kommer att tas bort från Instagram helt.

Radera en Instagram-berättelse från höjdpunkterna

Instagram-höjdpunkter är ditt sätt att hålla en berättelse kvar i längre än 24 timmar. Det är en permanent lista över berättelser som du kan komma åt från din profil. Det är också någon annanstans du behöver ta bort en berättelse från om du städar huset. Förutom live och ditt Story Archive, om du sparat det som en Highlight, kan du behöva ta bort det därifrån också.

Här är hur:

  1. Navigera till din profil och välj Story Highlights.Välj den Story du vill ta bort och tryck sedan länge på den. Välj Delete Highlight.

Du kan också välja Markera och använda ikonen med tre punkter för att komma åt raderingskommandot som ovan.

Ta bort ett Instagram-inlägg eller en video

Eftersom vi är i städstämning kan jag lika gärna visa dig hur du tar bort ett inlägg eller en video för att du inte vet det. Den använder samma metodik som berättelser och är lika lätt.

  1. Välj inlägget eller videoklippet du vill ta bort. Välj ikonen för trepunktsmenyn. Välj Ta bort och Ta bort igen för att bekräfta borttagningen.

Om det verkar lite drastiskt har ett inlägg ett alternativ som berättelser inte gör, ett opubliceringsalternativ. Du kan arkivera ett Instagram-inlägg som tar bort det från live så att ingen kan se det men behålla det på din app så att du kan komma åt det när det behövs. Det är en funktion vi kan göra för Stories eftersom det är ett privat arkiv och inte ett offentligt tillgängligt. Alla arkiverade inlägg är endast för dina ögon och är inte tillgängliga för någon annan användare, vänner eller på annat sätt.

Så här arkiverar du ett inlägg:

  1. Välj inlägget du vill arkivera. Välj ikonen med tre punkter längst upp till höger. Välj arkiv.

För att se dina arkiverade inlägg, gå till din Instagram-profil och välj klockikonen längst upp till höger. Detta tar dig direkt till ditt arkiv där du kan se alla berättelser eller bilder du har lagt till.