När du sparar en snap i en Snapchat-historia flyttas den automatiskt till dina Snapchat-minnen.

Se även vår artikel Hur du döljer ditt Snapchat-poäng

Funktionen Snapchats minnen innebär att du får din egen molnlagring som är länkad till ditt konto. Så länge du är på Snapchat kan du lagra ett obegränsat antal snaps och berättelser.

Men om något händer med ditt Snapchat-konto försvinner alla dessa minnen. Tack och lov har Snapchat ett alternativ att exportera minnen till din egen kamerarulle.

Den här artikeln kommer att förklara hur du ställer in din Snapchat för att automatiskt lagra minnen i din kamerarulle. Dessutom kommer det att visa dig hur du exporterar befintliga minnen.

Spara nya minnen i kamerarullen

Om du vill att Snapchat automatiskt ska säkerhetskopiera dina minnen måste du aktivera det alternativet. För att göra detta bör du:

exportera minnen

När du redigerar en snap eller en berättelse och trycker på spara-knappen sparas de till den destination du har valt. Alternativen är:

  1. Minnen är standardalternativet och det kommer bara att spara dina snaps och berättelser i Snapchats moln. Minnen och kamerarulle sparar dem både i molnet och på din telefon.Camera Roll Only sparar minnen bara på din telefon, men de vann är inte kvar på Snapchat.

Spara befintliga minnen i kamerarullen

Om du aktiverar att spara minnen i kamerarullen exporteras inte befintliga minnen. Du måste göra detta manuellt. Lyckligtvis kräver processen bara några få steg:

exportera alla minnen på snapchat

Om du inte vill öppna ett minne kan du hoppa över steg 3 och 4. I stället, efter steg 2, trycker du bara på minnet som du vill spara. När rullgardinsmenyn visas väljer du 'Exportera snäpp'.

Du kan också exportera detta minne till en annan app eller till din egen molnlagring. För att göra detta, välj helt enkelt 'Andra appar' när du når steg 5.

Kan du exportera alla minnen på en gång?

Tyvärr finns det inget sätt att exportera alla dina minnen på en gång. Du måste manuellt gå igenom varje sparad snäpp och exportera den.

Men när du aktiverar Snapchat att automatiskt spara dina snaps i din kamerarulle kommer du aldrig mer att behöva exportera ett minne själv.

Exportera andra data från Snapchat

Förutom att hålla minnen från dina snaps lagrar Snapchat många andra användardata. En del av dessa uppgifter är tillgängliga för export. Till exempel kan du få din chatthistorik, vänlista, all din profilinformation och annan data.

För att göra detta bör du:

snapdata

Lägga till och verifiera din e-post

Om du inte har verifierat din Snapchat-post kommer du inte att kunna begära dina uppgifter. För att lägga till och verifiera din e-postadress måste du:

exportera alla minnen

Säkra före det osäkra

Tänk på att om du inaktiverar ditt konto och lämnar det i 30 dagar kommer det att försvinna helt. Detta innebär att dina Snapchat-minnen och andra data lagrade på deras moln försvinner permanent.

Så om du bryr dig om dina Snapchat-minnen, säkerhetskopiera all data. Genom att använda information från den här artikeln kan du spara alla dina bästa snaps.